03/07/2024 : 16:17

ЕкоКомітет рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт № 11355 про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування рекомендував Парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроєкт № 11355 про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення.

Законопроєкт імплементує європейську Директиву 2010/75/ЄС та дозволить запустити зелене відновлення української промисловості за найкращими доступними технологіями та методами управління (НДТМ).

Із його прийняттям в нашій країні розпочнеться поступовий перехід національних підприємств на європейські стандарти роботи і впровадження найкращих доступних технологій та методів управління. Україна виконає ще одну умову для отримання членства в ЄС, а також один з індикаторів Плану для реалізації програми Ukraine Facility, що передбачає фінансову підтримку України від ЄС на 50 млрд євро. 

Адже План для Ukraine Facility має 3 кроссекторальні напрями. Це “зелений” перехід, цифрова трансформація та європейська інтеграція. У рамках розділу 15 “Зелений перехід та охорона довкілля”, за реалізацію якого відповідає Міндовкілля, передбачено впровадження шести реформ протягом 2024 -2026 року. Серед них і реформа протидії промисловому забрудненню.