На форумі CDTO Annual Forum обговорили підсумки та плани щодо цифровізації в Україні: серед іншого йшлося і про цифровізацію довкілля

29/03/2023 : 13:49

Про здобутки та плани цифрової трансформації Міндовкілля на 2023 рік заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Власенко розповів на Форумі лідерів цифрової трансформації CDTO Annual Forum, організованому Мінцифри.

Такі форуми CDTO, це можливість не лише обмінюватися досвідом, а й налагоджувати комунікації між державними інституціями для створення нових спільних цифрових проєктів.

Лідери цифрової трансформації обговорили стратегію розвитку на 2023 рік, роль відкритих даних, розвиток реєстрів та залучення коштів від міжнародних партнерів для цифрових проєктів. 

«Міндовкілля продовжує створювати цифрові інновації у довкіллєвій сфері. Вже найближчим часом плануємо представити нові продукти, які полегшать роботу підприємцям. Адже наша стратегічна ціль – безперешкодний доступ громадськості до екологічної інформації, спрощення усіх дозвільних процедур для бізнесу та мінімізація корупції й людського фактора при їх отриманні. Саме для цього два роки тому була створена екологічна платформа ЕкоСистема, яка повністю змінила філософію надання державних довкіллєвих послуг для бізнесу», – зазначив Сергій Власенко.

На сьогодні на ЕкоСистемі доступно 9 адмінпослуг, серед  яких 3 надаються у тестовому режимі та 3 – у режимі «peopleless». Наразі роботи тримають над запуском ще 12 онлайн послуг.