У Міндовкілля обговорили питання профілактики та недопущення поширення африканської чуми свиней на території Ічнянського нацпарку

12/04/2023 : 15:44

Перший заступник Міністра Руслан Гречаник спільно з представниками Чернігівської обласної військової адміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Прилуцької районної державної адміністрації, Ічнянського національного природного парку під час робочої зустрічі обговорили профілактику, недопущення поширення та ліквідацію захворювання африканської чуми свиней на території Ічнянського національного природного парку.

Наразі осередок захворювання локалізований та не допущено його поширення на суміжні з парком території. Також заборонене будь-яке пересування населення через територію осередка хвороби та зони захисту.

Крім того, учасники обговорили питання проведення протиепідеміологічних заходів з мінімальною шкодою для довкілля.

За результатами наради було вирішено:

  • посилити контроль за виконанням профілактичних заходів задля недопущення поширення та ліквідації захворювання;
  • доручити керівнику Ічнянського нацпарку звітувати про виконання Плану з профілактики, недопущення поширення та ліквідацію захворювання;
  • звернутися до Прилуцької районної військової адміністрації щодо матеріально-технічного забезпечення протиепізоотичних заходів.