Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками світової спільноти політичних і громадських діячів, лідерами думок та експертами у сфері захисту довкілля

08/06/2023 : 23:33

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч у форматі відеоконференції з представниками світової спільноти політичних і громадських діячів, лідерами думок та експертами у сфері захисту довкілля за участі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

У зустрічі взяли участь понад 60 світових політичних і громадських діячів, зокрема віце-спікерка Європейського парламенту Гайді Гаутала, екоактивістка Грета Тунберг, екс-віце-прем’єр-міністерка та екс-міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, Президент Ірландії у 1990–1997 роках Мері Робінсон, а також екоактивісти й журналісти, що висвітлюють екологічну тематику.

У своєму виступі Президент України акцентував, що катастрофа на Каховській ГЕС – це не природне лихо й не прояв кліматичної кризи, це лихо, яке наказує коїти особисто путін. “Цей російський злочин екоциду – найбільший за десятиліття у Європі”, – зазначив Президент.

Володимир Зеленський повідомив про створення міжнародної робочої групи високого рівня, яка займатиметься консолідацією зусиль всього світу для притягнення Росії до відповідальності за екоцид в Україні.  Президент також закликав поширювати правду про російський екоцид і висловився за проведення зустрічі на базі Офісу Президента, на якій буде озвучено пропозиції екоактивістів і представлено детальний план дій.

“Вдячний Президенту Володимиру Зеленському за лідерство у питанні притягнення російських варварів до відповідальності за злочини проти довкілля, а учасникам зустрічі – за солідарність та готовність надавати підтримку Україні.  Сподіваюся, що ця зустріч приведе до конкретних дій і результатів у майбутньому”, – прокоментував Руслан Стрілець за підсумками зустрічі.