Руслан Стрілець на CNN: російський теракт на Каховській ГЕС – це катастрофа для довкілля не тільки України, але і всього континенту

13/06/2023 : 12:17

Про це Міністр заявив у прямому ефірі програми Connect the World на CNN, одному з найпопулярніших телеканалів на міжнародному рівні, що транслюється у понад 200 країнах.

Руслан Стрілець зазначив, що підірвавши дамбу Каховської ГЕС росія зробила непридатною до використання понад 18 кубічних кілометрів води.

Країна-терорист поглиблює кліматичну кризу,  адже підрив дамби призвів до того, що понад 50 тисяч гектарів українських лісів затоплені і щонайменше половина з них може загинути.

Він підкреслив, що внаслідок російського злочину мертва риба і тварини, пляма мастила не менше 150 тонн, сміття з вигрібних ям та туалетів,  хімікати і пестициди з полів дрейфують по Дніпру в Чорне море, яке омиває береги 6 країн, у тому числі Румунії, Болгарії, Туреччини та Грузії. Чорне море зв’язане з Середземним, яке омиває Європу і Близький Схід.

“Україна розраховує на міжнародну підтримку для подолання наслідків війни для довкілля та притягнення росії до відповідальності”, – зазначив Руслан Стрілець.

Повний відеозапис інтерв’ю: https://youtu.be/RQlVhT8StMk

У рамках привернення світової уваги до довкіллєвих наслідків підриву дамби Каховської ГЕС Міндовкілля провело 2 прес-брифінги для міжнародних журналістів. Статті з цитатами експертів Міндовкілля були опубліковані у десятках провідних світових ЗМІ (зокрема, Deutsche Welle, Washington Post, Politico Europe, Reuters, Mint (Індія), Al Arabiya, Le Monde, Euronews, TIME, Bloomberg, Science, Nature Magazine та ін.)