Перспективи відновлення деградованих земель та впровадження сталих підходів у збереженні і відновленні екосистем

30/06/2023 : 13:40

Про це йшлося під час презентації проєкту ПРООН-GEF «Сприяння сталому тваринництву та збереженню екосистем на півночі України».

Цей проєкт посилить можливості України щодо сталого використання ресурсів, а також започаткує формування загальноукраїнської моделі збереження біорізноманіття, землекористування та зменшення екологічного впливу наслідків війни.

Наразі важливо як реагувати на виклики, спричинені впливом військових дій на довкілля України, так і стимулювати до поступового впровадження сталих підходів у збереженні та відновленні екосистем, зазначив під час презентації заступник Міністра Євгеній Федоренко.

«Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України всіляко підтримує ініціативи, які допомагають відновленню ландшафту України, збереженню наявного біорізноманіття, та продовжуватиме сприяти впровадженню сталих підходів у землекористуванні, що сприяють більшому поглинанню CO2. Такі підходи є ціллю міжнародної спільноти, частиною якої вже стала Україна за підтримки GEF та глобальної програми FOLUR»,- сказав він.