Міністр Руслан Стрілець на полях Кліматичної конференції ОБСЄ провів низку важливих зустрічей з міжнародними партнерами у сфері захисту довкілля

10/07/2023 : 17:14

Говорили про війну рф проти України, її вплив на кліматичну безпеку усього світу та впровадження в Україні довкіллєвих євроінтеграційних реформ.

Серед важливого:

  • Руслан Стрілець налагодив робочий контакт з Послом Канади з питань зміни клімату Кетрін Стюарт. Вони домовилися продовжувати співпрацю у сфері протидії зміні клімату. Міністр звернув увагу на поглиблення спільної роботи у Парасольковій групі у рамках щорічного Кліматичного саміту ООН.

Кетрін зауважила, що наразі країни активно переглядають свої кліматичні внески, аби зробити їх більш амбітними, інвестують у зменшення забруднення повітря та інших негативних впливів на довкілля.

  • Очільник Міндовкілля Руслан Стрілець зустрівся з Міністрами захисту довкілля Литви Сімонасом Гентвіласом та Молдови Родикою Йорданов.

Поділився з ними останніми напрацюваннями України у моделюванні відновлення територій, які постраждали від теракту рф на Каховській ГЕС. Домовилися продовжити співпрацю за попередніми домовленостями.