Німеччина готова підтримувати Україну на шляху досягнення амбітних кліматичних цілей

25/10/2023 : 11:20

Про це йшлося у Берліні під час двосторонньої зустрічі заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Вікторії Киреєвої з державним секретарем та Спеціальним посланником з питань міжнародних кліматичних дій Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (АА) Дженіфер Лі Морган.

Сторони обговорили вплив війни на економічну, енергетичну та кліматичну сфери, а також важливість оцінки шкоди, завданої військовими діями, задля «зеленої» відбудови України.

Пані Морган висловила найщирішу підтримку Україні в складні часи.

Міністерство закордонних справ Німеччини та Німецьке агентство з охорони навколишнього середовища (UBA) готові ділитись досвідом та підтримувати Україну, зокрема у питаннях кліматичної дипломатії, ключових інструментів впровадженням ефективної кліматичної політики, формування плану кліматичного та енергетичного відновлення України тощо.

Для узгодження майбутніх кліматичних ініціатив домовились провести двосторонню міністерську зустріч вже у рамках 28-ї Конференції сторін Рамочної конвенції ООН зі зміни клімату (СOP28).