Працюємо спільно з PwC над посиленням механізмів фіксації та оцінки збитків довкіллю

17/11/2023 : 15:35

Заступниця Міністра Олена Крамаренко спільно з представниками Держекоінспекції та Офісом Генерального прокурора провела низку зустрічей з німецькою аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers. Вони разом відвідали один з об’єктів критичної інфраструктури Київщини, щоб продемонструвати представникам німецької компанії покроковий алгоритм фіксації шкоди довкіллю.

У рамках продовження співпраці з PwC, започаткованої Міністром Русланом Стрільцем 23 жовтня на Міжнародній конференції «United for Justice. United for Nature», буде проведено ґрунтовний аналіз правових інструментів фіксації та оцінки збитків довкіллю в Україні.

“Німецька компанія PwC входить у четвірку найкращих аудиторських компаній світу. Тому для Міндовкілля важлива співпраця з нею, щоб наші процеси збору фактів та фіксації шкоди довкіллю, а також обрахунок збитків були досконалими, а юридична доказова база відповідала міжнародним стандартам”, – наголосила заступниця Міністра Олена Крамаренко.

На основі усіх зібраних даних спеціалісти сформують покроковий першочерговий план дій для зміцнення усього механізму фіксації та оцінки збитків довкіллю, щоб у підсумку гарантовано стягнути з країни-агресорки збитки, завдані довкіллю в Україні.