Підбиваємо підсумки 2023 року і будуємо плани на прийдешній рік

22/12/2023 : 15:59

Міністр Руслан Стрілець спільно зі своїми заступниками та представниками екологічних громадських організацій підсумували здобутки та прогалини сфери захисту довкілля у 2023 році.

“У 2024 році продовжимо впровадження наших дев’яти основних реформ у сфері захисту довкілля: кліматична політика, моніторинг довкілля, управління відходами, екологічний контроль, запобігання промисловому забрудненню, стале управління водними ресурсами та лісова політика тощо. Треба бути готовими до того, що прийдешній рік буде ще активнішим, аніж рік, що минає”, – зауважив Руслан Стрілець.

За словами Руслана Стрільця, важливо було почути відвертий відгук – про реформи, євроінтеграцію, збереження живої природи та ведення міністерством унікального для усього світу треку – обрахунок шкоди довкіллю внаслідок війни. Цього року вдалося зробити не все заплановане, але все ж таки. Попри війну ми рухаємо реформи у водній політиці, лісовій сфері, управлінні відходами. Завершили реформу надрокористування, удосконалили процедуру ОВД, запустили 17 цифрових послуг.

“Дякую усім громадським природоохоронним організаціям, які допомагають Міндовкіллю своїми відгуками та рекомендаціями. Це наша не остання така зустріч. Дуже важливо, щоб ми не зупинялися й обʼєднували зусилля задля перемоги на довкіллєвому фронті”, – подякував Руслан Стрілець.