JICA допомогатиме Україні в реалізації Меморандуму про співробітництво по статті 6 Паризької угоди

20/02/2024 : 15:36

Японське Агентство Міжнародного Співробітництва JICA допомогатиме Україні в реалізації Меморандуму про співробітництво по статті 6 Паризької угоди, укладеному на полях конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо.

Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець поспілкувався на зустрічі з Віце-президентом Центрального офісу JICA Наокі Андо.

«Разом з паном Наокі Андо продовжили наш переговорний процес, розпочатий у Києві. Також обговорили деталі можливої співпраці і долучення JICA до проєктів України з розвитку Чорнобильської зони відчуження. Японські партнери висловили зацікавленість у поглибленні співпраці. Після підписання Меморандуму щодо співробітництва по статті 6 Паризької угоди ми вже можемо напрацьовувати та втілювати конкретні рішення», – зазначив Руслан Стрілець.

Також у межах зустрічі Руслан Стрілець мав можливість познайомитися з керівником Офісу JICA в Україні Мацунага Хідекі. Очільник Міндовкілля висловив впевненість у тому, що Міндовкілля та Офіс JICA в Україні разом зможуть швидко рухати спільні проєкти, як того вимагає воєнний час.

«Дякую Японії та нашому надійному другу, послу Японії в Україні Кунінорі Мацуда за вагомий внесок у зближення наших народів та організацій. Внесок Японії у розвиток захисту довкілля є колосальним. Впевнений, після конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо співпраця перейде на якісно новий рівень», – наголосив Руслан Стрілець.