8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

08/05/2024 : 9:55

“Українська земля не встигла загоїтися від ран Другої світової війни. Наші воїни розповідають про те, що бойові дії місцями ведуться в окопах 80-річної давнини. Поруч зі свіжими мінами лежать нерозірвані боєприпаси, закладені у XX столітті. Українські діти народжуються у бомбосховищах і ростуть у підвалах. Навесні наші поля приймають спочатку саперів і лише потім – фермерів. Ми сповна розуміємо наших бабусь, які колись казали “Головне – аби не було війни”. У війнах немає держав-переможців, як і немає переможених. Є ті, хто зробив висновки, і ті, хто повторює помилки минулих поколінь”, – написав Руслан Стрілець на своїй сторінці у фейсбуці.

У День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні російський диктатор влаштував масований ракетний удар по Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

“Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму. Припинення бойових дій – недостатньо. Ця війна може закінчитися лише перемогою добра над злом. І лише тоді, коли кожен агресор – навіть потенційний – відчує на собі наслідки своїх рішень. І нарешті зробить висновки”, – зазначив Руслан Стрілець.