Історія та успіхи євроінтеграції України: заступник Міністра розповів студентам Інституту міжнародних відносин КНУ

13/05/2024 : 11:24

“Вступ України до Європейського Союзу — це складний і багатоетапний процес”, – зазначив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко під час свого виступу перед студентами Навчально-наукового Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка на полях Всеукраїнської студентської наукової конференції “Європейська інтеграція України”. 

“Україна розглядає переговори про вступ до Європейського Союзу як унікальну можливість посилити захист довкілля, а також інтегрувати державну екологічну політику в ключові сектори економіки, що є важливою складовою низьковуглецевого розвитку та основою зеленої відбудови нашої держави. Ми вже будуємо законодавчу базу, яка стане фундаментом, на якому буде базуватися кроссекторальність майбутньої відбудови. При тому, що “зелена” складова відбудови є надважливою”, – зазначив Євгеній Федоренко.

Під час виступу Євгеній Федоренко розповів студентам про суть євроінтеграції у сфері довкілля, перспективи євроінтеграційного процесу, окреслив виклики цієї сфери. А також поділився досвідом міністерства у впровадженні євроінтеграційних реформ, деталями селф-скринінгу національного законодавства, аспекти співпраці з Єврокомісією та просуванням зеленого порядку денного в Україні.