Нові горизонти співпраці з Чехією – Руслан Стрілець провів зустріч з послом Чехії в Україні Радеком Пехом

27/05/2024 : 19:38

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець провів зустріч з послом Чехії в Україні Радеком Пехом.

«Чехія – надійний партнер України, зокрема у сфері захисту довкілля. Плідно взаємодіють наші NGO. Майже 2 роки як працюємо по Меморандуму щодо спільної роботи між нашими міністерствами щодо збереження біорізноманіття, захисту атмосферного повітря та реабілітації ґрунтів після хімзабруднення. На часі – нова сторінка нашого співробітництва», – зазначив Руслан Стрілець.

Руслан Стрілець та Радек Пех обговорили можливості співпраці у межах Пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського та долучення Чехії до Екологічного договору для України. Пріоритет на майбутнє – відбудова України після бойових дій та синхронізація українського законодавства з європейським.

Пан Радек Пех запевнив, що Чехія готова надати Україні всебічну підтримку у цьому питанні.

Також під час зустрічі йшлося про процес євроінтеграції довкіллєвої сфери.

Руслан Стрілець отримав від пана Радека цінний подарунок, створений чеськими юристами та перекладений українською мовою – збірник Коментарів до договору про функціонування ЄС, Договору про ЄС та Хартії основоположних прав ЄС.

«Дякую пану Радеку Пеху за плідну зустріч. Дякую дружній Чехії за багаторічну допомогу. Війна в Україні – це ще й випробування для європейських країн. Впевнений, разом ми здатні подолати амбіції агресора та забезпечити мирне “зелене” майбутнє європейському континенту», – зазначив Руслан Стрілець.