Міндовкілля та платформа “Свідок” збирають свідчення про трагедію підриву Каховської ГЕС рік тому та її наслідки сьогодні

06/06/2024 : 14:36

6 червня 2023 року Росія підірвала Каховську ГЕС, затопивши десятки осель та унікальні заповідні території. Ми поставили ціль – зібрати усі докази цього жахливого злочину, щоб притягнути агресора до відповідальності. 

Тож закликаємо українців долучатися до цієї роботи. Свої свідчення можна залишити на нашому ресурсі ЕкоЗагроза, або написавши повідомлення у телеграмботі https://t.me/SvidokNoteBot. У SvidokNoteBot також можна анонімно поділитися власними історіями, які наслідки екологічної катастрофи ви відчули на собі.

Свідчення, зібрані від українців, будуть долучені до доказів, які передаватимуть до Міжнародного кримінального суду та поширюватимуть за кордоном.

Довідково

ЕкоЗагроза – вебресурс та мобільний застосунок, створений Міндовкілля на початку широкомасштабного вторгнення росії, де кожен може повідомити про факти заподіяння шкоди природі та отримати актуальну екологічну інформацію. 

svidok.org – головне сховище воєнних спогадів в Україні. 

Наразі триває робота над синхронізацією обох ресурсів у частині збору та відображення інформації про завдані збитки довкіллю.