Рамковий кліматичний законопроєкт рекомендований до розгляду у першому читанні

27/06/2024 : 15:54

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування рекомендував Парламенту прийняти за основу в першому читанні рамковий кліматичний законопроєкт, розроблений Міндовкіллям. 

“Законопроєкт №11310 – основа для розбудови кліматичної архітектури України. Він дає старт наступним законопроєктам, які дозволять повною мірою реалізувати стратегічні цілі, стати ближчими до кліматичної нейтральності та наблизити наше законодавство до європейського. До того ж це важлива сходинка до отримання Україною фінансування за програмою Ukraine Facility”, – зазначив Міністр Руслан Стрілець.

За його словами, кліматична політика – це маркер цивілізованості держави. Європейські держави мають багаторічний досвід її запровадження. Україна поки що на початку цього важливого шляху. 

“Дякую голові Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олегу Бондаренку та членам Комітету за підтримку цього надважливого рішення”, – наголосив Міністр.

Також Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування схвалив та рекомендував прийняти за основу та в цілому, внесений Президентом України Володимиром Зеленським законопроєкт про ратифікацію Поправок до Орхуської Конвенції щодо генетично модифікованих організмів. Ратифікація цих Поправок передбачена євроінтеграційними зобов’язаннями України та є важливим рішенням для участі громадськості у процесі прийняття довкіллєвих рішень щодо генетично модифікованих організмів.