ПОВІДОМЛЕННЯпро оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2023 р. № 1137»

15/10/2024 : 16:17

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2023 р. № 1137»

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2023 р. № 1137» (далі – проєкт акта) розроблено з метою забезпечення належного виконання положень Закону України «Про управління відходами» суб’єктами господарювання, які здійснюють операції з оброблення відходів в умовах збройної агресії російської федерації.

Проєктом постанови пропонується встановити, що подані суб’єктами господарювання декларації про провадження видів господарської діяльності щодо здійснення операцій з оброблення відходів (крім господарської діяльності з управління небезпечними відходами) є дійсними протягом п’ятнадцяти місяців з дня набрання чинності такими змінами.

Протягом зазначеного строку суб’єкти господарювання для подальшого провадження своєї діяльності повинні отримати відповідні дозвільні документи у порядку, строки та на умовах, що передбачені Законом України «Про управління відходами».

Реалізація проєкту постанови дозволить суб’єктам господарювання, які здійснюють операції з оброблення відходів, належним чином підготувати документи, які додаються до заяви про отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів, передбачених статтею 42 Закону України «Про управління відходами».

Назва органу виконавчої влади, що розробив проєкт постанови

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Назва структурного підрозділу, що розробив проєкт постанови, адреса та телефон

Департамент цифрової трансформації, електронних публічних послуг та управління відходами Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035, тел. (044) 206-31-68, (044) 206-31-68  [email protected]

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на вказану пошту та електронну адресу.